Green Commerce

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][itl_section_title text_alignment=”text-center” title=”Green Commerce”][vc_text_separator title=”Projecte Green Commerce”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]La Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació té en marxa Green Commerce,

Els principals objectius del projecte Green Commerce són:

  • Implicar el xicotet comerç en la lluita contra el canvi climàtic
  • Promoure la responsabilitat mediambiental en el sector comercial
  • Reduir el consum energètic i la producció de residus mitjançant tècniques senzilles
  • Estimular la innovació en temes mediambientals en el comerç difonent casos d’èxit
  • Sensibilitzar als consumidors sobre el desenvolupament d’hàbits de compra mediambientalment respectuosos.

A grans trets, s’estima que el sector comercial pot ser el responsable de el 2 i el 3,5% de les emissions del diòxid de carboni europees. Els processos en els quals està implicat el comerç com a baula de la cadena de subministrament i distribució estan en el centre de la discussió sobre els aspectes clau que defineixen les polítiques de desenvolupament sostenible: transport, indústria alimentària, residus, etc.

El sector comercial detallista està evolucionat en la direcció adequada, reduint progressivament l’impacte de les seues operacions. Això es deu, en gran manera per l’adaptació de creixent regulació mediambiental, el desenvolupament de tecnologies més eficients, però també per les pròpies decisions ètiques dels empresaris i adaptació a les preferències dels consumidors, que valoren, cada vegada més, la diferenciació i comercialització de serveis i productes considerats com a “verds”.

Els principals àmbits on es concentren els problemes mediambientals del xicotet comerç, i per tant, on incidirà el projecte són:

*Energia: Els àmbits on el comerç pot fer majors millores en estalvi energètic són, sobretot, en il·luminació, condicionament tèrmic i refrigeració.

*Reciclatge de residus: Aproximadament entre un 10% i un 15% dels residus locals procedeix del sector comercial en forma de residus comercials, amb la problemàtica afegida del gran volum que ocupen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]*Bosses de plàstic, empaquetat: Els plàstics d’un sol ús que s’usen en embalatges, bosses de plàstic o botelles, representen quasi un 40% del consum europeu. S’estima que cada persona utilitza entre 130 i 160 bosses de plàstic a l’any.

*Aigua: Determinats subsectors i tipologies comercials (per exemple el de l’alimentació), són grans consumidors d’aigua, la qual cosa contribueix a agreujar el problema de dèficit hídric d’algunes regions, especialment en l’àmbit mediterrani. A través d’aquest projecte es pretén impulsar la posada en marxa de mesures d’estalvi d’aquest recurs.

*Ecoetiquetat i consum responsable: L’ecoetiquetat és un distintiu que informa i estimula als consumidors a triar productes i serveis amb menors repercussions sobre el medi ambient. Si bé els ciutadans es declaren preocupats pel medi ambient, aquesta preocupació no és suficient perquè influïsca en el seu comportament habitual a l’hora de la compra. Les etiquetes de qualitat ambiental continuen sent poc conegudes entre els ciutadans. L’ecoetiqueta Europea manté uns nivells de reconeixement baixos.

*Transport: Les activitats de distribució i subministrament als establiments comercials generen impactes mediambientals derivats bàsicament de les activitats de transport. Un xicotet establiment realitza de mitjana, diàriament, unes deu activitats de càrrega i descàrrega de mercaderies, si bé en alguns subsectors (alimentació) són molt més nombroses. El transport de mercaderies als comerços, que es realitza generalment mitjançant vehicles convencionals, genera en un establiment de grandària mitjana entre 4 i 5 tones de CO2 a l’any, al qual cal afegir altres efectes derivats que produeix a les ciutats i l’impacte d’altres activitats de la cadena logística i de distribució.

*Equipament comercial: És habitual trobar en els xicotets comerços, diversos aparells electrònics com a refrigeradors, forns, telèfons, fax, scanners, impressores, copiadores, televisions, DVD, equips d’àudio, màquines de vending (expenedores), etc. Es pretén estimular l’ús d’equipament més eficient en el sector comercial, certificada energèticament i demostrant els beneficis ecològics i econòmics que suposen la implantació d’aquests sistemes.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad